Végül elérted a célodat ebben az életben?

Elértem.

És mi volt a célod?

Szeretve lenni és átélni a felém áradó szeretetet ezen a földön.

(Raymond Carver)

Mi az "Ölelj át!" program?

Susanne Johnson így ír a programról:
„A program azon az elképzelésen alapul, hogy a romantikus kapcsolatban élő párok közti hosszú távú szerelem nem csupán lehetséges, hanem születésünknél fogva mindannyiunkat megillető jog, és hogy jobb és erősebb emberekké válunk, ha biztos menedéket és támaszt találunk a szerelmünk karjaiban. 

A szeretetteljes párkapcsolat a biztonságos családi háttér, az egészségesebb társadalom, és a mindenki számára elérhető, valóban emberséges jövő záloga.

Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a szerelmi kapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” 

(Hold Me Tight Facilitator Guide)

Ősszel induló csoportról: https://eft-terapeutak.hu/tarts-szorosan-kapcsolatepito-trening-paroknak/

Az “Érzelem Fókuszú Párterápia” (EFT) egy dinamikusan fejlődő, igen jó hatékonysági mutatókkal rendelkező új párterápiás módszer, illetve szemlélet, megközelítés. A hagyományos terápiás kereteken belül gyakorolt módszeren kívül, az elmúlt években a módszer kidolgozói kifejlesztettek egy strukturált, nyolc lépésből álló “kapcsolatgazdagító” programot is, ami szintén az EFT szemléletén, felismerésein alapul.  

A nyolc-lépéses program során a párok elméleti témafelvetéseket hallgatnak, videórészleteket néznek meg, majd kidolgozott tematika alapján van lehetőségük kettesben végigbeszélni az egyes kérdéseket. A vezetők ehhez segítséget nyújtanak, facilitálólag be-bekapcsolódva a páros beszélgetésbe. A házaspárok az elvégzett munkáról mással nem beszélnek, a közös csoporttérben csak a folyamatok általánosabb értékelésére, a kérdések megosztására kerül sor, így a titoktartás, a bizalmi légkör mindvégig biztosítva van. 

A Hold Me Tight (Ölelj át!) Program tehát az EFT elméletére és terápiás módszertanára épülő párkapcsolat gazdagító, edukatív program, mely mindazon párok számára kínál egy jól felépített, strukturált 8 alkalomból (8 lépésből) álló programot, akik szeretnék elmélyíteni a párkapcsolatukat, közelebb kerülni egymáshoz, hatékonyabban oldani meg – együtt – aktuális nehézségeket. 

A program lépései, főbb témakörei

1. beszélgetés: Az Ördögi párbeszédek felismerése
2. beszélgetés: A fájó pontok megtalálása
3. beszélgetés: Visszatérés egy rázós pillanathoz
4. beszélgetés: Ölelj át! – Érzelmi bevonódás és kapcsolódás.
5. beszélgetés: A sérelmek megbocsátása
6. beszélgetés: Kötődés szex és érintés útján.
7. beszélgetés: A szerelem megőrzése

Néhány visszajelzés
egy korábbi HoldMeTight csoporton részt vett magyar pároktól

„Nagyon jó volt, hogy követhető, konkrét, átlátható vonalvezetése volt a programnak. Érezhető volt az átgondolt, szisztematikus tematika.”
„Színesebb, szerteágazóbb volt a program, és mélyebbre vitte a kapcsolatunkat, mint gondoltam.”
„Nagyon jó volt mélyebb érzelmekre - mindkettőnk oldaláról - fényt deríteni és ezáltal félelmeinket megfogalmazni, igényeinket megosztani a párunkkal.”
„Egy biztonságos érzelmi közeget teremtett nagyon őszinte beszélgetésekhez. Szavakat, fogalmakat adott problémák beazonosításához, és a kapcsolatteremtéshez, -megerősítéshez, -építéshez. Köszönöm.”

Az évek óta, a világ számos pontján sikerrel megvalósított “Hold Me Tight” kurzusokról bővebben, angol nyelven, az ICEEFT honlapján olvashatók információk.

Szeretné, ha párkapcsolata még jobb, boldogítóbb lenne?

Ha lakóhelyéhez / munkahelyéhez közel dolgozó Ölelj át! (HMT) csoportvezetőt keres, és fel akarja venni vele a kapcsolatot az általa indított csoportokkal kapcsolatban, klikkeljen ide:

Terapeutakereső >>